شهر ارومیه
ارومیه، مركز استان آذربایجان غربی، در طول شرقی و عرض شمالی در جلگهای به طول ۷۰ و عرض ۳۰ كیلومتر و به فاصله ۱۸ كیلومتری دریاچه ارومیه واقع شده است. این شهر از دو بخش كوهستانی در شمال و غرب و دشتی وسیع در جنوب و شرق تشكیل شده و دارای پنج بخش به نامهای انزل، سیلوانا، صومای برادوست، نازلو و بخش مركزی است. ارومیه از شمال به سلماس، از غرب به كشور تركیه و از جنوب به اشنویه و نقده محدود میشود.
ارومیه، مركز استان آذربایجان غربی، در طول شرقی و عرض شمالی در جلگهای به طول ۷۰ و عرض ۳۰ كیلومتر و به فاصله ۱۸ كیلومتری دریاچه ارومیه واقع شده است. این شهر از دو بخش كوهستانی در شمال و غرب و دشتی
وسیع در جنوب و شرق تشكیل شده و دارای پنج بخش به
نامهای انزل، سیلوانا، صومای برادوست، نازلو و بخش مركزی است. ارومیه از شمال به سلماس، از غرب به كشور تركیه و از جنوب به اشنویه و نقده محدود میشود. دریاچه ارومیه نیز حد فاصل دو استان آذربایجان غربی و شرقی قرار گرفته است.
شهر ارومیه بر روی نقشه
نام شهر ارومیه از سال ۱۳۰۵ شمسی به رضاییه تغییر یافت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دوباره به نام اصلی بازگشت. عدهای معتقد هستند زبان ترکی از زبانهای اولین ساکنان این سرزمین است. جانبداران این نظر میگویند آذربایجان از دوران انسانهای اولیه مسکونی بوده و بارها مسکن اقوام و طوایف مختلف گشته است. طوایف و قبایلی نیز از این مکان به دیگر نقاط کوچ کردهاند و گاهی پس از مدتها به همین مکان بازگشتهاند. به همین دلیل، میتوان گفت که ارومیه سرزمین گذرگاه و محل سکونت اقوام مختلف بوده است. قبایل ترک زبان نیز از جمله اقوامی بودند که از دیرباز در این سرزمین اقامت داشتند؛ اما آغاز اقامت آنها در این مکان در ابهام مانده است.
قدمت شهر ارومیه با قدمت شهرهای تاریخی و باستانی سارد و نینوا برابری میکند؛ اما از این دو شهر قدیمی اثری جز تودهای خاک برجای نمانده، در حالی که ارومیه پس از چندین قرن هنوز پابرجا است و یکی از زیباترین شهرهای ایران به شمار میرود.
ارومیه دارای اولین بیمارستان به شیوه نوین، اولین مرکز آموزش پزشکی، اولین مدرسه به شیوه نوین، اولین شبکه تلویزیون محلی، اولین نشریه محلی در ایران است؛ همچنین، به عنوان پایتخت والیبال ایران و دومین شهر پرترافیک ایران شناخته میشود.
اقلیم، آب و هوای ارومیه
استان آذربایجان غربی یکی از مناطق کوهستانی کشور است و توپوگرافی متنوع و گستردهای دارد. در سراسر ناحیه هممرز استان با ترکیه و عراق، کوههای مرتفع برفگیر از شمال به جنوب کشیده شده است و آبهای حاصل از ذوب برف در درههای منطقه به صورت رودخانههای متعدد در جریان است.
آب و هوای ارومیه با توجه به ویژگیهای اقلیمی استان, متأثر از جریانهای مرطوب مدیترانهای و توده هوای مهم سرد سلسله جبال قفقاز است. متوسط بارندگی در آن, ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیمتر بوده و دمای آن بین ۴۲+ درجه و ۳۰ – در تغییر است. سه رودخانه مهم نازلوچای ـ شهرچای و باراندوزچای در آن جاری است كه در آبادانی و عمران منطقه مؤثر است.